Varsayım Üzerine Gubidik Sorular

1-
En sevdiğiniz sanatçılardan birinin (ki genelde müzik dünyasından olacağını tahmin ediyorum, hani çok farketmez ya) dünyanın gidişatının boktanlığı karşısında artık hiçbir aktivist hareketin bir değişim yaratmayacağını düşündüğünü, bu yüzden intihar etmeye karar verdiğini, ancak intihar tarihine değin (ki varsayalım bu 3 aylık bir süre olsun) herhangi birinin bir şeyler yapıp edip özel bir alan kurması ve bu alanı işler ve yaşanır hale getirmesi üzerine bu intihar planından vazgeçip oraya yerleşeceğini bildirdiğini varsayınız. (Sanatçının adını zikrediniz lütfen, böylece bağlamı tam anlamıyla kavrayarak aşağıdaki soruların puanlamasını daha düzgün yapabilelim)

a. Bu kişinin intihar etmesini tercih ediyorsanız sebeplerini açıklayınız.

b. İntihar etmesini istemiyorsunuz ve bu alanı yaratmaya karar verdiniz. Bu tercihin sebebini kısaca açıklayın (aslında açıklama istemiyor pek ama gıcıklık işte) ve yaratacağınız alandan bahsedin bize.
(30 puan)

2- Sosyal hayatta mecburen taşıdığımız kibarlık, nezaket gibi özelliklerin zorunluluklarının kalktığını varsayın ve hayatınızda yapacağınız önemli değişikliklerden 3 (üç) tanesini sıralayın. (Her biri için 5'er puan)

3- Hep göt etmek istediğiniz biriyle, karşıdakinin argümanlarını, sözlerini mümkün mertebe realist tutarak, hayali bir dialog yazın ve göt edin. Eğer bu soru çok kazık geldiyse aşağıdaki soruya geçin.

3 Substitute- Keyfi varsayımların rahatlatıcı etkisi üzerine kısa bir makale yazın.

(30 puan, eğer substitute da yapılırsa toplam 60 değil 70 puan, 10'u bizden bonus)

4- Ya bir varsayımsanız?
(Hayalet Oğuz'dan 25 puan)

1 makbule:

  1. Andronikos dedi ki...

    İlk varsayımımı yapmadan evvel bu varsayımın nesnel koşullarını serimlemek doğru olur sanırım.
    Maddeler halinde gideceğim.
    1-1Bu gruba tesadüfen ulaştım. (Tesadüf üzerine demagojik saldırıları karşılamak üçün -yaban ellerdeyim biraz savunmamın kime zararı var?- bir ön varsayım yaparak tesadüf vardır ve olur, üstelik sık sık diyorum)
    1-2 Yazılanların bir kısmını okudum ve keyif aldım.
    1-3 Yazmak istedim. Salt sıkıcı bir pazar geçiriyor olmam da etkili olabilir ama ne yapalım.
    2-1 İşte burda yazıyor'u yol yordam gösteren yazı olarak aldım, kabul ettim. Sayfaya kısaca göz attıktan sonra bu yazıya yorum yazmanın -ya da soruları yanıtlamanın diyelim- makbul olacağını varsaydım.
    2-2 üye olmadığım dahası gruba henüz tebelleş olduğum için soruların tümüne yanıt vermemin anlamlı olduğunu fakat gerekli olmadığını varsaydım. bu da iki.
    2-3 yanıtlar ise şöyle: kendi maddeleme sistemimin soru numaraları ile karışabileceğini yeni farkediyorum, ama yazık ki yapacak bir şey yok.
    2- *Otobüste ağlayan istisnasız tüm bebeklere kes sesini derim.
    *Otobüste arka ya da ön koltuktan saçıma başıma musallat olan bebek-çocuk-lere-lara çek elini derim, anne-baba-yi-yı paylarım.
    *Durduk yere dik dik bakan dede-nine-lere bok mu var, ne bakıyorsun derim.
    3-Daha önce yazdığım bir şeyi yapıştırıyorum.

    Hiç ile monolog II
    -sana nasıl bir okuma yapacağımı bilemiyorum hiç.
    -komik olma.
    -hayır, ciddiyim. yoksun, seni var sayamam (yadsımanın yadsınmasına olan inancımı yitirdim yazık ki, görüyorsun). çok kabasın, sana metafor diyemem.
    -bila keyfe oku beni!
    -nasıl?
    -yok bir şey.

    3 Substitute- Keyfi varsayımların rahatlatıcı etkisi az olur. istenen rahatlamayıa veyahut esas rahatı sağlayacak şey kişinin keyfi varsayımlarının gerçekliği olabilir. ~reality of non-sense. oh ne ala.
    4- -Ya ben bir varsayımsam albayım?
    -Saçmalama hikmet!  


 

Bugün Konuşanlar | Kollektif Beyin Boşaltma Saçmalama Saçmalatma Çarpma Çarpılma Çarpılama Alanı | 2007-2009 | Tüm Hakları Çamaşır Dolabının Çorap Çekmecesinde Saklıdır