*bugün brandon çok konuştu, buraya da yazmayı düşünüp uykusuzluktan üşendiğim herşeyi yazmış, ama inat bu yine yazcam*

1-Konsept hırsızlığı nedir? Cevabınızı bilinen örneklerle süsleyip püsleyin.
Puantaj: 17

konsepit hırsızlıgı: uyarlama veya esinlenme adı altına saklanan hırsızlıktır. birçok hırsızlıktan daha sinsidir, çünkü birisi evinize girip fotoraf makinenizi çaldığında onun yerinde ortaya çıkacak fiziksel boşluk onun bir zamanlar var olduğunu kanıtlayabildiğiniz takdirde onun çalınmışlığını kanıtlar da, birisi fotorafınızın konseptini çaldığında, "ama ama bu benim" "önce ben yaptım" midalerınız hiçbir işe yaramaz, yıpranırsınız. kendine ait bir fikri olmayan kişilerin uyguladığı, fabrikasyon sanat eseri, yazı, film, dizi, sosyal platform, vb. ile kuşanmamıza sebep olandır. bunun hakikaten esinlenme olanla, yani bir konsepti alıp, başka bir bağlamda geliştirip yenileyerek sunmakla karıştırılmaması gerekir, bu tür zararlı değildir, gelişmeye giden yoldur.
tü kaka örneği: konsept-ekşi sözlük / hırkız-laptü sözlük. neden? çünkü hiçbir gelişme, yenilik yoktur, adeta bir copy-paste dir.
cici örnek: konsept-ekşi sözlük / esinlenen-homolloji. neden? sözlük konseptini almış, kendine göre bir anlam yüklemiş, değişiklikler yaparak özgün hale getirmiştir. hırsız değildir.


2-Mağdur/suçlu durumdaki her politikacı şahsın basın toplantısında halkın huzuruna kravatsız çıkması ve böylelikle "ben de zaman zaman sizlerden biri olabilirim" mesajı vermesi (bkz: bugün melih gökçek yaptı, yüce divana sevkedildiği dönemde de mesut yılmaz yapardı) sizce bir tür konsept hırsızlığı mıdır? Öyleyse neden? Değilse niçin? (Sorma neden)
Puantiye: 38

hırsızlıktır/değildir.
hırsızlıktır, neden? her daim kravatsız dolaşan insandan kravatsızlık konsepti alınmıştır, üstüne yapıştırılarak kendine dair olduğu izlenimi verilmeye çalışılmıştır.
değildir, neden? çünkü her politikacı uyguladığından konsept hırsızlığından daha ziyade bri konsepttir.

3-Teoman nedir? Ne olmuştur? Ne olmaktadır? Ne olmaya doğru gitmektedir?
Puanlarını Aldırdım Kalbimin: 22

Teoman, toplumca tükettiğimiz kimyasalların etkisiyle kollektif bilinçaltımızda oluşan bir halüsinasyondur. İlk anda kafası güzeldir, daha sonra bad trip'e dönmüştür. Yok olmaya doğru gitmektedir.

4-Bu sınav konsept hırsızlığına örnek teşkil eder mi? Ederse nasıl eder? Etmezse çocuğum sen yalaka mısın?
Puantifikasyon: (Duruma göre +23 ya da -77)

Diyildir. Bu sitenin konseptidir de odnan. bu sınavı yapmasam nolurdu sorusunun cevabı olarak yeni bir kavram türemiştir: konsept mızıkçılığı.

PS. her isteyen puanlasın, gülelim eğlenelim.
PS.2. allaşkına blogun hedelerini kadöşüt mü düzenledi vizüel konnotasyon ne. ben bile mavi ekran verdim, bugün konuşun türkçe konuşun kardeşim.

1 makbule:

  1. Kaan Ilgaz dedi ki...

    Kağıdınızı dolduran sözcükleri anlamaya vakıf olmadığım için son derece mantıki olduklarını ve hatta bariz biçimde entelektüel birikim belirtisi durduklarını anlamış bulunuyor ve bu nedenle istediğiniz nottan istediğiniz kadar alma konusunda sizi serbest bırakıyorum.

    (Bkz: Hocanın anlamadığı kağıt Bağdat'tan dönermiş.)  


 

Bugün Konuşanlar | Kollektif Beyin Boşaltma Saçmalama Saçmalatma Çarpma Çarpılma Çarpılama Alanı | 2007-2009 | Tüm Hakları Çamaşır Dolabının Çorap Çekmecesinde Saklıdır