Mutlu bir alman genci olan Mark lisesinden ciktiktan ve eve geldikten sonra her tipik alman genci gibi cantasini yere atti, kiyafetlerini yere firlatarak hemen mikrodalgasina bir iki plastik kap icerisinde yemek koyup isitti. Yemeklerini yerken annesinin cesitli tepkileri onun icin odak noktasi olmaktan uzak tutarak bilgisayarinin basina gecip last.fm ini acti. Muziklerini dinledi. Uzun suredir ona recommendation yollayan Ulrike'nin yeni gondermis oldugu sarkilara bakti. Ulrike'nin muzik zevki Mark'inkinden pek uzak degildi. Mark Ulrike'ye sonunda bir mesaj atti. Ulrike iki gun sonra mesajina Mark'i XX grubunu sevdiyse konsere beraber gidebileceklerini soyleyen sirin bir edayla cevapladi. Konser planlari yapildi ve her girisken alman genci gibi Mark bu firsati degerlendirmesini bildi. Konser gunu Ulrike'yi arayan Mark onu ilk kez gorecegi icin cok heyecanliydi. Ulrike cok rezil dantelli bir kiyafet giymisti ve neredeyse rukus denilebilecek kadar tezat olusturarak beraber bir tekno gecesi gecirdiler. Alkolun etkisine ragmen Ulrike Mark'a yavsamadi Mark ise Ulrike'yi begenmedi. Daha sonralari msn listesinde Ulrike ile Mark hic konusmadi.

Ulrike'nin konumunda Mark bir hic. Yani burada bir mikrolokalizasyon sorunu ile karsi karsiyayiz. Tanimadigi bir insan ve de hic bir titre'i yok. Ancak BFS net dahilinde bir zeroexistence guden Ulrike icin recommendation yollamak mikrolokalizasyon sorununun ustesinden gelmek icin ideal bir yol. Bu cocugu tanimiyorum, benim icin bu bireyin bir anlami yok demek ki ben bu bireye bir titre ve anlam vermeliyim: Mark XX grubunun recommendationunu yolladigim cocuk. Bu anda bir sifir dokunus gerceklesiyor ve de BFS net icine dahil olmayan Mark Ulrike tarafindan SM imp vasfina kavusuyor: Mark Ulrike'nin XX grubunun recommendationunu yolladigi kisi oldugunu inkar edemez. Cevap vermese bile bir gun bir sekilde karsilassalar Ulrike ona gelip aaa sen benin XX recommendationunu yollladigim cocuksun diyebilir. Mark bu gecmisten kacamaz. Mark'in yasadigi rezeronesans ise bu durumda asikardir. Ancak mimisyn. alaninda soylenecek sozlerimiz de var. Mark XX grubunu sevebilir sevmeyebilir, Ulrike'ye cevap yazabilir yazmayabilir mimisyn. teoremine gore ise Ulrike'nin Mark uzerinde baslattigi rezeronesans BUYUK OLASILIKLA pozitif sekilde cevaplanacaktir. Bu alanda hakim olan recommendation eyleminin dogasidir. Ulrike ve de Mark'in ayni sosyal ortamlardan gelmesi ve de ayni yaslara sahip olmasi recommendation'in daha etken olmasini saglar. Ulrike dinlerse ben de dinlerim Mark da dinler o da dinler o da sever: mimisyn. budur. Ulrike ile Mark'in bulusma nedenlerini sayacak olursak en temelde XX grubunun konserine gitmek oldugunu goruruz. Mark'in hormonlari ve de Ulrike'nin Mark'la evlenebilme hayali ikincil planda yer almakla beraber bu sosyal bulusmanin dogasinda cyber ortamdan cikarak gercek ortamda bir aktivite gerceklestirmek yatmaktadir. Markin istekleri ve de beklentileri Ulrikenin istekleri ve beklentileri ile sadece ve sadece bir kac noktada kesisebilir; bunlardan en kesini XX konserine gitmektir. Beklentilerin kesistigi bu noktada bu eylem goruldugu gibi gerceklesir. Markin motivasyonlari arasinda Ulrikeyle tanismak, Ulrikeyle opusmek, Ulrikeyle sarhos olmak, annesinin dirdirindan alkol yardimiyla uzaklasmak, kalici bir arkadas edinmek gibi noktalar sayilabilir. Ancak bu beklentilerin ne kadar gereksiz oldugunu Mark kendisi gibi giyinmemis ve de pek de tasvip etmedigi sekilde konservatif olan Ulrikenin tavrini gorunce anlar. Msn uzerinden sonralari hic konusmamalari da Mark'a bir ders olur; Mark sifir olmustur. Bir daha Ulrike gibi ona recommendation yollayan insanlar uzerinden beklentiler yaratmayacaktir. Adam ol Mark.

0 makbule:


 

Bugün Konuşanlar | Kollektif Beyin Boşaltma Saçmalama Saçmalatma Çarpma Çarpılma Çarpılama Alanı | 2007-2009 | Tüm Hakları Çamaşır Dolabının Çorap Çekmecesinde Saklıdır