monogamiyi değerlendirmek belki de poligamiyi değerlendirmekten geçiyor önce. zira birini bile elinde tutamayan bünye, çoğunu nasıl idare eder, ki birinin ağırlığı bile dünyalara bedelmiş, ömrümüzün son 4 ayında buna şahit olduk. ayrıca ruhun stabilizasyonu açısından flörtün bile monogamiğini makbul görüyorum. yoksa hayatınızda ilk kez adlarını hatırlamadığınız bir insan güruhu sizi iyiden iyiye rahatsız edebilir, bu da oldu. ve her gelene yeni çarşaf serme gibi bir adetimiz de varsa millet olaraktan, parasız ve çarşafsız öğrenciler olarak çuvallayabilirsiniz, ya da sadece umrunuzda değildir, ama hijyen diyorum bu noktada. bir virüse maruz kalmak on farklı virüse maruz kalmaktan iyi olsa gerek. ki kimse antivirüs değil bu devirde. hadi diyelim nezaket ve hijyen kurallarına riayet edebilecek kudretiniz mevcut asil bedeninizde, ya ellerin üzerinizde bıraktığı izler? hiçbir duş jelinin bu konuda faydalı olacağına inanmıyorum. ve duvarlara sinen sesler, pencere camına yapışan insan buharı filan. herkese aynı hikayeleri fısıldayacaksanız bu işin eğlencesi de olmaz, ama sıradan bir hayalgücüyle ne kadar çeşnilendirebilirsiniz ki sekse doğru giden öykülerinizi?

ama emin olun monogami de tek başına faydası olan bir şey değil. bolca sabır, kendine hakim olma kapasitesi, kendine güven kapasitesi, ağlamamayı becerme kapasitesi, demoralize olmama kapasitesi, bazen gülüp geçebilme kapasitesi, bazen yanına yaklaşmama kapasitesi, susma kapasitesi, içine atma ve içinde tutma kapasitesi, hep kendini yenileme kapasitesi, hep destek olma kapasitesi, hep mutlu edebilme kapasitesi falan gerektiriyor. sadece sevmek ve sadece onu sevmek sanırım asla yeterli olmayacak.

Monogami size ne yapti?

sanırım beni insanileştiren bir şey kendisi. kendime ve karşımdakine karşı. fakat o monogamik ilişkinin içinde kök salan her şey insanın boynuna dolanıp onu öldürebiliyor yapayalnız kaldığında.

Monogami nasil yardimci olur?

hayal kurdurur, hayat kurdurur, düzenlilik sağlar (alışkanlığa dönüşmesi gibi bi tehlike mevcut tabi), başka da aklıma gelmedi bir şey.

İki monogami alana bir ne verilsin?

apartıman dairesi ve düzenli bir iş olacak cevabım.


oh be uzun süreden sonra ilk kez rahat rahat sınavımı yaptım, saçmaladım ama valla doğruyu söylüyom hocam, samimiyim.

2 makbule:

  1. Adsız dedi ki...

    Asaftan bir ikilik düştü aklıma okuyunca,
    "renkler hızla kirleniyordu
    birinciliği beyaza verdiler"

    ve akabinde giren reklam:
    kirlenmek güzeldir
    monigamiyle renkliler daha renkli
    beyazlar daha beyaz  

  2. casdechute dedi ki...

    Ustasindan dinledik. . .

    Cicisin, gecen yillara ragmen
    Ablamizsin evelallah

    Bir monogami versem?  


 

Bugün Konuşanlar | Kollektif Beyin Boşaltma Saçmalama Saçmalatma Çarpma Çarpılma Çarpılama Alanı | 2007-2009 | Tüm Hakları Çamaşır Dolabının Çorap Çekmecesinde Saklıdır