Öncelikle hoşbuldum,


Açılışı Porselen Kertenkele isimli hocanızın ödevine yakın bir örnekle yapmak istedim.

Yukarıdaki fotoğrafın analizinde bol miktarda tespit bekliyorum.

En beğendiğim üç çalışmaya istekleri ve harçlığım doğrultusunda tatlı ısmarlayacağım.

Başarılar.


Arkaplan seçimi olarak gündüz gözü, içinde fotoşop yanan bir şömine, ve tezat oluşturacak derecede pastel renk ağırlıklı, dar bir salon seçilmiş.

Odanın içinde şömineye tehlikeli derecede yakın bir ev bitkisi ile, bir köy koltuğu durmakta. Eşyalar yüksek yoğunlukta ince dokulara ve canlı renklere sahipler, bizden yana duran koltuğun yanındaki ferforje, bir korkuluk, yani bu evin en az katlı olabileceği fikrini veriyor.

Sağ taraftaki boş duvarın boşluğunu almak için büyük çerçeveli ufak iki resim seçilmiş, büyük ihtimalle görünen resim Osmanlı kökenli bir minyatür. Çiftimize yakıştırılan bu tercihte, salonun kenarında duran bakır tepsi/sehpa ve işlemeli üstlere sahip perdelerle uyum sağlayan bir "Osmanlı asaleti" duygusu yakalanmaya çalışılmış ancak sağ tarafta yanan mum, arkaplanın açısıyla oynandığı için paralelkenar şekline gelmiş ve zaten zeminde yaratılmış olan "havadalık" hissini kuvvetle gözümüze sokuyor.


Alçıpan tavandaki ışık uygulaması ile etkileşime girilebilecek eşyalar ve renk seçimleriyle ilgili kısaca "geleneksel ile modern arası bir uyum yakalanmaya çalışılmış olması fikri" göze batmakla birlikte, istenen etkinin verilmediği ve hatta bu amalgamın hastalıklı bir rokoko oluşturduğu kesin.


Bu noktada verilmeye çalışan "evlendik ve artık sıcacık bir yuvamız oldu" hissi, zaten teyzenin sol ayağını, gençlik yıllarında izlediği ucuz amerikan seks filmlerinin ilk aksiyon sahnesinden hemen önceki öpüşme anından ezberlediği "ayak kaldırma" hareketini tekrarlaması, ancak ortamda bir dudak dudağa (tercihen sulu frenchkiss) olmaması sebebiyle bozulmuş. Bu bozukluğa amcanın kendisine 2 beden büyük kesimli takımı ve çorabını gösterecek kadar kısa dil kesimli kahverengi deri ayakkabıları eşlik etmiştir.

Çiftimizin yaptıkları bu kötü tercih ile odaya oranla 2.20m duran boylarının devrilmemesi, ileriki yıllarda seks hayatlarında misyoner sınırlamasından ve bu hayali salon düşüncelerinden çıkıp, banyo, mutfak, sokak kapısı arkası gibim alternatif seks mecralarında da performanslarının sınırlarını zorlayarak toplumumuza en az 3 (yazıyla üç) adet dayanıklı, akli ve ruhi dengeleri yerinde aygır gibi oğlanlar, kısrak gibi kızlar yetiştirmelerini temenni ederiz.


 

Bugün Konuşanlar | Kollektif Beyin Boşaltma Saçmalama Saçmalatma Çarpma Çarpılma Çarpılama Alanı | 2007-2009 | Tüm Hakları Çamaşır Dolabının Çorap Çekmecesinde Saklıdır