bazı ev eşyaları vardır değişmeye mahkumdur.değiştirilmeye ya da.
değişmek ile değiştirilmek arasında kalan yegane şeylerdendir bana göre mutfak fayansı.hatta çoklukla değişmeye mahkum olan ,değiştirilme konusunda ise günün getirdiğinden,sibel can minimalizminden,maddiyattan daha fazlasını ya da en az iki tanesini sebep olarak barındırması gerekendir.
şimdi şimdi hatırlıyorum ben küçükken inşaatları izlerdim saplantılı bir şekilde,hani inşaata topu kaçan çocuk değil de inşaata topu kaçan çocuğu izleyen çocuk oldum.daha sonra şunu hatırladım mutfak fayanslarını ,onların desenlerini,fayansların temiz olup olmadığını,arasındaki dolgunun rengine göre yıllanmışlığını ya da hor kullanılmışlığını görmek için bakmış gözlerim bazı bazı.kimi evlerde şu 80li yıllarda her tarafı sarıp sarmalayan turuncu ve tonlarını barındıran farklı desenler vardı, kimisi geleneksel türk motifleri ile dolmuş taşmış,kimisi çiçekli böcekli,kimisi kabartmalı vs vs..
yeni bir şey almak ya da o yeni şeyi kullanmak insana çok enteresan bir his bahşeder.
işte ben o fayanslara baktığım zaman fayansların herhangi bir noktasında saklanmış o içte patlamış,kursakta kalmış hevesleri görüyorum.
gariptir mutfağını geçiyorken uğrayarak kullananların haricinde ev kadınlarının sığınak ya da mabed olarak gördüğünü varsaymak istersek,en önem verdikleri noktalardan ya da en çok zaman geçirdikleri noktalardan birindeki yenilik onların doğan gününün daha anlamlı olmasını da sağlamıştı kimbilir.
ama bu daha sonra eve geç gelen kocaya ısıtılan yemeğin buharı ile yorgunluğun sinirin toplamının yoğuştuğu yer olduğu ,
telaşla açılmaya çalışılan düdüklü tencerenin patlaması ile temizlenmesi şart olduğu için küfür nedeni olduğu,
sinir ile fırlatılan çatal,kaşık ya da bıçağın darbesi ile faili meçhul kırıklara sahip olduğu,
titizlik ötesi denemelerde en çılgın temizleyiciler ile aralarındaki dolgulara zarar verildiği zaman yamalı bir görüntü elde ettiği,
bir şekilde her türlü yağı bünyesine katmak amacıyla debelendiği,
için nefret neden olmalara dönüşmüştür kimbilir-kimbilir kimbilir kimbilirrrrrrr -
yemek yaparken söylenilen tüm şarkıların,sarfedilen bedduaların,bazı bazı gözyaşlarının muhatabıdır.
hepsinden öte vitrindir,her türlü soruna,kire,pasa rağmen temiz gösterilmeye çalışılandır
böylece mutlu olunmadığı halde aksi şekilde intiba bırakılması konusunda da bir numaralı maşadır.
bu noktada çok amaçlı ağlama duvarından farkı varmış gibi algılanırsa şahsımın sakal bıyık bırakmasına neden olacak olandır.


 

Bugün Konuşanlar | Kollektif Beyin Boşaltma Saçmalama Saçmalatma Çarpma Çarpılma Çarpılama Alanı | 2007-2009 | Tüm Hakları Çamaşır Dolabının Çorap Çekmecesinde Saklıdır