Çalışma aşağıdakidir:



Çalışmanın ve sahibinin ismini vermemeye özen gösteriyorum, zira google aramalarında ipsiz sapsız kimseler gelmesin artık, virüs salan sitelere link veren yorumlar gelmeye başladı, aman diyeyim.

Perspektiflerimiz aşağıdaki gibidir:

* Çalışma sahibi, bu çalışmayı AIDS vak'asının yarattığı trajedi için yaptığını belirtmektedir.
* Şarkının giriş dizesi ozon tabakasının delinmesinden bahsetmekte, yine insani bir tavır sergilemektedir.
* Şarkı sözlerinin geri kalanı pek ele gelir bir veri sağlamasa da, temel mesajı iletebilir haldedir.
* Çalışmayı yapan kişinin, bu tip marjinal çıkışlarının mevcut bulunduğu, Türk müzik piyasasının sevimsiz ve sansasyonel bir siması olduğu bilinmektedir.
* Yaptığı işlerde zeka ve estetik olmasa dahi, dönemine ve cemiyetine bir karşı duruş sergilemekte, bu kapsamların çok ötesinde bir cesaret taşımaktadır.
* Seçtiği hassas konuları, çekebileceği dikkat üzerinden kazanacağı paraya alet ettiği düşünülebilir; ne var ki albümü satın alınacak bir U2 değil bahsettiğimiz kişi, daha ziyade youtube mecralarında ve televizyon şovlarında izlenip izlenip dalga geçilicek biri. Yani bu işten, yapacağı herhangi bir şeyden daha çok para kazanacağını düşündürecek bir verimiz yok. Bu durumda gerçekten içerikle ilgili kişisel bir dertlenme ile mi yola çıkmaktadır? Yoksa maddiyatın da ötesinde, bir onaylanma arzusunun tezahürü müdür bu? Bu konuda da pek umutlu değilim, zira duyarlılık içeren bu konular, Türkiye'de pek cevap alamıyor.
* Yoksa şahıs, sadece aklını mı kaçırmıştır? Bu akıl kaçırma, döneminin diğer isimlerinin akıl kaçırmalarından daha üst bir seviyede midir? Yoksa daha kabul edilebilir bir yanı var mıdır?
* Son olarak, bu şahsa sanatçı, yaptığı işe sanat diyebilmemiz ya da diyemememiz için elimizde yeterli kanıt var mıdır ve bunlar nelerdir?


Buyrun.


 

Bugün Konuşanlar | Kollektif Beyin Boşaltma Saçmalama Saçmalatma Çarpma Çarpılma Çarpılama Alanı | 2007-2009 | Tüm Hakları Çamaşır Dolabının Çorap Çekmecesinde Saklıdır