da-lik

Ben seni bakkala uc kus al diye gondermedim. Bes kus, bir bocek, yarim kalip dana alacaktin. Nerelerde kaldin? Neden sokaktaki cocuklarla konustun?

Bu sesler hala insanin kafasinda donebilir mi? Nereye kadar?

Hayatinin yeniden oldugunun ya da olabileceginin farkina varan atlas silkelendi. Kok salmis komplekslerini ve de etrafindaki uzuntuleri onlara dokunarak yavasca yok etti. Edebilirdi. Tereddut soz konusu degil. Sabah kalktiginda yanindaki adamin agliyor, agliyor ve de yine hayatinda birilerini kaybediyor oldugunu gordu. Buyuk ve de sanli aktorler insanlar. Insan-lik ise dunyanin en eski meslegi.

Arsen Lupen'in rock darbesi yemis versiyonu bana dogru uzandi. Guluyordu. Sarildi, agladi.

Dilenci selam verdi, esselamunaleykum dilenci. Bu da beni korkuttu. Hemingway burada olsa kulaklarimdan ceker beni tavana asardi. Bu da beni korkuttu.

Birden kulaklarima sesler gelmedi, halisunasyon gormedim. Disari cikmaya kendimi zorlarken ne derecede insanlara bagimli oldugumu gordum. Insan-lik dedim, dunyanin en eski meslegi.

Insan-cillik ya da insan-sillik degil, insan-tisizlik hic degil ama insan-lik yani icine insanlarin koyulmaya calisildigi nosyon, onlar icin var olan ama onlarin icinde var olamayan nosyon.

Badi badi ordekler yuruyordu ve bir kac horoz havuzun kenarinda meydan muharebesi girisimindeydi, amerikan olmamasi icin ozellikle tasarlanmis evlerin icinde bir aren lupen cakmasi uyuyordu. Agladiktan sonra holden caulfield onu opecek ve de hic de kulaga hos gelmeyecek bir hikayeyi baslatacakti. Sectikten sonra gerisi kolaydi.

Aglayabilecekti, bu da beni guldurdu.

Peki soyle bir sorum var, neden badi badi yurur ordekler?
Cok soguk olunca nereye gider bu salak kuslar?
Burada kalirlar

Kiliflarinin ya da kaplarinin icine sigmayan insanlar icin ise ikincil duygular kalir, kuslarin yaratmadigi daha yuksek daha yuce. Birincil olanlar ise kilifindan cikmis insanlarin tabanca gibi oldurme potansiyelinden kaynaklanir. Besincil olanlar ise yesil renklidir ve de bu yazida onlara yer verilmemelidir.

I, Holden Cakmasi, Didi Axel De Lille

Insanlik kilifindan cikmis tehlikeli bir tabanca gibi hissettim.
Bilmeniz iyi olur diye dusundum.

Post-it.


 

Bugün Konuşanlar | Kollektif Beyin Boşaltma Saçmalama Saçmalatma Çarpma Çarpılma Çarpılama Alanı | 2007-2009 | Tüm Hakları Çamaşır Dolabının Çorap Çekmecesinde Saklıdır