ben de ödevime brandon hanımınki gibi kişisel tarih açısıyla yaklaşmak istiyorum, ondan gördüm sanmayın sakın, hayır, daha öncesinde aklımda vardı da bu hafta hep karambolde geç gelerek falan geçti, neyse...

şimdiki gençler bilmez amma, eskiden kalorifer neyin yoktu... kömür taşımak gibi işkencesel bir olgu, lodos var soba tütücek telaşı, kestane kebap, sobanın üzerinde yakılan portakal kabukları, arada sırada da köze gömülen patatesler var idi. kış gelirdi, gidene kadar "anjin" yazılı onlarca reçete ile başbaşa bırakırdı beni, sonra aldırdık bademcikleri, artık faranjit oluyorum, karizmalardan karizma beğeniyorum.
kendime dair ilk kış anılarım, çok eskiye dayanan kar yeme seanslarıdır. O karın lezzetini hala unutamam, zaten neden unutayım, her kış yerim yeniden yeniden...

sonra biraz daha büyüyünce kış ve okul daha bir bütünleşti gözümde, o yüzden pek hazzetmez oldum görüldüğü gibi...Okulu da sevmezdim zaten, hahayt!

sonra bireyselleşmeler... o ara döneme dair pek bişi yok aklımda, kış sadece okula daha zor gidip gelinilen ve çamurlanılan zaman olarak aklımda kalmış, daha okul kırılmaya, serserilik yapılmaya başlanmamış... gerçi başlanıldıktan sonra da kışın bu özellikleri yerindeydi, hala da öyle (yareppim, hayatım son 16 yıldır hiç değişmemiş mi?)
şimdi hala bişi değişmedi. artık sadece her şeyden keyif çıkarmaya çalışan ve neyseki evinde kalorifer bulunan bir insan olarak ayaklarımı üşütmemeye, sevdiğim insanlarla boza ve sahlep içmeye, ellerine hohladığım insanları gülümseyerek hatırlamaya devam ediyorum. kar yağdığı zaman buna lanet edip evde tıkılacağıma tadını çıkartabileceğim köşeler bulmaya gayret ediyorum. ben artık sıkıldım derin anlamlar içinde yüzme meraklısı kişi olmaktan, ben artık olayları seviyorum, gencim ve bunun tadını sonuna kadar çıkarıyorum.
kış demek ekol olmuş (ama artık takamayacağım) kırmızı berem demek... koca kafamı ve post kıvamındaki saçlarımı alacak şekilde dizayn edilmiş, karadelik tipinde kıpkırmızı bir bere idi ama saçlar artık olmayınca kendisi de kullanılamayacak malesef... enteresan olan, o bereyi çok giymişliğim olduğu halde, bir tane resim bulabildim, o da eski sevgiliyle öpüşmemizin bir vesikası olduğu için buraya koymayı uygun bulmuyorum pek. neden resmim yok dersiniz? çok basit! hava buz gibiyken kimse dışarıda durup poz verip foto çektirmiyor.

aha dur hatırladım var bi tane... bere de ben de anlamsız görünüyoruz ama olsun, bi suret kalsın buralarda...

kış yılbaşı demek... verilmiş ama sanıyorum ki bir daha asla tutulamayacak bir söze ağıt yakılacak olan gece demek... dert değil, emin ol canım. halledicez zamanla...



bonuslara geçelim:
-kimsenin sümüğü tiksindirmez genelde beni, yeteri kadar kısa sürede temizlenmesi tercih sebebidir.
-kar yağacak, hem de götümüzde patlayacak, ben size diyorum. kar yağmazsa kedi-köpek yağabilir, ingilizlerin ataları mutlu olabilir.
-kendini ısıtmak için duygusal hamlelerden önce demir hapı almalısın, daha iyi bir başlangıç olacağına yemin edebilirim. fanila, yün çorap falan da etkili tabi. ha dersen ben bunların üstüne benle fondü yiyip burnuma bulaşan sahlep tarçınlarını öpücükleriyle temizleyen birini buldum, afferin derim, örnek olarak gösteriririm herkese.
-bu son soruya eheahahahe geyikliğinde cevap vermek isterdim. yani evin geri kalan kısımları ısınıyor ama benim odamda bir adet kapalı balkon var ve iğrenç eski doğramalarından deli soğuk giriyor. balkonla oda kapısının da her tarafında birer barnak boşluk olması bu durumu açımdan daha da olumsuz hale getiriyor, evet.

tipucu: overdose olacak kadar boza içerseniz, kusmadan hemen önce bir kısım sarhoşluk yaşabileceğinizi iddia ediyorum, hala test aşamasıdayım, denekler az bu mevsim.

edit: diğer mesajlarda bahsedilen emre aydın kişisinin kim olduğu hakkında hiç bi fikrim yok, o yüzden sizi heyecanla izliyorum... kolay gelsin, ne diyim:)
büdüt: bi dahaki ödev benden.
düdüt: ne çok yazdım ya...
öehh: kış demek silmekten soyunlan burun demek a.k.!


 

Bugün Konuşanlar | Kollektif Beyin Boşaltma Saçmalama Saçmalatma Çarpma Çarpılma Çarpılama Alanı | 2007-2009 | Tüm Hakları Çamaşır Dolabının Çorap Çekmecesinde Saklıdır