Valla uzak kalıcam, yazmayacam , vizem var falan ayağı ama okudum okudum güldüm, allah sizi bildiği gibi yapsın. Buyrun doughnutlarınız, anca bu kadar benden. Devam edin anacım. Bir tv ekranı gibi bakıorum size ilgili gaze'lerlen.

şekil öz a-1
Klişelerin Emine S. Beder'ine el atacak olmaktan gurur duyduğumu belirtmeliyim öncelikle.Günlerdir evvel zamanda izlediğim filmleri tekrar izleyip zaman kaybetme hobisini yapılandırmaktayım.Ve artık ruh kaşıntısı mı nedir bilmem ama aksiyon filmlerinde boğulurken buldum kendimi ve hatta bu konuda malum olmuşçasına 'ulan ne klişeler var içlerinde ,hey hey,' de dedim.
Sektirmeden her filmde donut görüyoruz.Görmüyoruz diyen varsa alttaki arkadaşlardan birisi çıkışta hortumla bekliyordu.Sizi oraya yönlendireyim.Her filmde kişiler donut alır-kutu içinde-onu tüketirken bir olay çıkar donutları bir yere fırlatırlar ve aksiyona yol alırlar.Burdan donut klişemizin 1. dereceden bağlı olduğu amerikan filmlerindeki polis,fbi,cia ve daha niceleri oluşumlarında bulunan muhtemel başrol ve ona yakın rollerdeki amcalarımızın ,teyzelerimizin saçma sapan,kabız sonrası -ve during(tam da fatih terim telaffuzu ile)kabız- tavırlarını görüyoruz.
Mesela Se7en filminde Brad Pitt dünya ahret kardeşim sezon sonundan bol bol mutferfucker,asshole,piece of shit etc etc almış ki bunları filmin her bir karesine eşit olarak dağıttı.Yine diğer polis görevlilerine ve katil olan-sağım solum izlemeyen spoiler-fotoğrafçı amcaya burası benim vişne bahçem,donut da yerim kahve de içerim ek olarak shut the fuck up da derim kontenjanında saldırdı.
Sonra sonra aklıma The Heat adlı De Niro ,Al Pacino(val kilmer'ı unutmam) düetisyenliğinde seyreden film geldi.Orda da klasikleşecek moda giren oyunculukları ile fink atan iş bu yukarıda adları zikredilmiş amcalardan Pacino'muzun coştuğunu hatırlıyorum.Muhbir bir arkadaşa son derece piece of shit muamelesi yapıp,işime gelene hay hay,işime gelmeyene bay bay demişliği de olmuştur.Hele ki hata yapan ortaklarının yanında çılgın atışları vardır ki bu da cabası.
Bu iki filmde çok fazla donut&çılgın atan polis memuru senkronizasyonunu belki göremedik ama onlar göbek bağı ile birbirine bağlı.Öyle ki ben bahsettiğim gibi tribal,kafasına göre operasyon yapan,giriş iznini sallamayan kütenk diye mekana dalan,burundan silah sokan bir polis görsem aklıma pavlov'un köpeği kadrosundan donut geliyor.
Dizi de sokalım araya Heroes dizisinde akıl okuyan polis memurumuz da donut bağımlısıdır ve hatta sonraki bölümlerde de -hani gelecekteki halleri var ya canım ondan bahsediyorum-(has spoiler)ali kıran baş kesen, kazıklı voyvoda,uysa da koyarım uymasa da koyarım tadındadır.tadından yenmeyendir. şekil a-1
(bu da sinirli gözükmese de donut ile yek vucut olmuş bir amerikan polisimiz.)

Odada saatler geçirmenin getirdiği amnezi nedeniyle alakalı diğer filmleri hatırlayamıyorum.bu noktada yorumlarınız beni var edecektir.
saygılar.


 

Bugün Konuşanlar | Kollektif Beyin Boşaltma Saçmalama Saçmalatma Çarpma Çarpılma Çarpılama Alanı | 2007-2009 | Tüm Hakları Çamaşır Dolabının Çorap Çekmecesinde Saklıdır