Avrupa'da yedi avro ile yapilabilecek yemekler grubunu fransa'da sept avro ile yapilabilecek yemekler ve de belcika'da sept avro ile yapilabilecek yemekler adi altinda iki gruba ayirarak inceleyecegim ancak biliniz ki avrupa icerisinde daha farkli ulkeler de vardir, farkindayim bu durumun, ancak guncel urun fiyatlarini teker teker takip ederek sonunda bir yemek kitabi cikarmayi ve adini "septavro cuisine" koyacagim bir akimi yaratmayi daha uygun gordugumden her ne kadar bana uygun bir davranis gozukse dahi yapmayacagim. Hayir, yapmayacagim.

Odevi veren hocamiz direk ytl'yi avro'ya cevirerek verdiginden dolayi olsa gerek gercek hayat kosullarinda yedi avro ile doymak icin yapilabilecek en makul sey en yakin arkadasinizin evine gitmektir. Zorla ben kendi kendime yetecegim otonomi krizine girerseniz o zaman sizin sorununuz, markete gideceksiniz.

Belcika sinirlari icerisinde yedi avro ile yapilabilecek yemekler;

Entrée

Zeytinyag ve baharatlar esliginde kizartilmis ekmek
Peynirli ve creme fraiche'li sos yaninda cips

knorr hazir besamel sos (2 kisilik) 1kusur euro
knorr hazir baharat bulyonu (bir tencerelik, bir kup, gozkarari) 1,30 euro
monoprix zeytinyagi buyuk boy 10euro OLDUGU ICIN biz zeytinyagi almayalim.
knorr hazirotesi creme fraiche.. ee.. hayir, knorr bunu daha cikarmadi, onemli degil. Biz crem fraiche alalim orta boy monoprix kutusunda %50 yag oraninda. 25 cl icin 2,60 euro oduyoruz.
maggi moussline hazir pure 2 euro (4 poset cikar, bir posedini kullaniriz kisi basina)
kelogs korn fleyks 2,10 euro
bir konserve macédoine de légumes 0,90 euro

sebzeleri grill yap, mikrodalganin gril fonksiyonu kullanilabilir. Bunlar cerez niyetine misafirlerin onune koyulacak. ona gore. veggicrisps aslen taze sebzelerle yapilmasi tercih edilen bir olay olmakla beraber ekonomik nedenlerden burada sebzeler karisik ve konserve halinde ele gecirilmistir.
sebzeyi isit creme fraiche ile -tencerede-, ustune baharat bulyonunu koy, biraz su koy, cekmeye yakin pure miksini bosalt. bu ana yemek. chezenna ai legumi di stagione kendisi olur.
korn flakes'i al, servis et. kuru kuru yiyin. bu korn flakes, bildigin, korn flakes. Hem de sutsuz. Uzgun. Bos ve de anlamsiz.

toplam 10 euro ile ancak bu kadar minimize edebildim.
ancak neden 10 euroluk bir tarif verdim?
butun bunlarin sebebi ne olabilir?
bunlar fransa fiyatlari olabilir mi?
Evet, mi?

Evet. Bunlara alternatif olarak eger ki metro ile belcika sinirina gecebileceginiz bir yerde oturuyorsaniz benim gibi metro'nun son hattina kadar 1,30 euro odeyerek gidebilir ve oradan bu urunlerin tamamini 7 euro'ya alabilirsiniz. Bu durumda 8,30 euro ile verilen miktara cok yaklasmis olabilirim.

Kapis?
Fransa'da yemek pisirilmez.
Yemek alinir.

Chinois'ya gidilir ve de nudil alinir yanina da boeuf aux oignons alinir sonra da yayilirsin 5 euro'ya karnim doydu dersin. Cidden. Yemek pisirmek hic bu kadar anlamsiz olmamisti sevgili BGKSnlrrjaheyrzhjajzke
whatever.

ciao ciao babes

oh by the way
I am growing middle eastern
Making jazz in wazemmes
how hard it is to breathe
henna on your hair
to be henna
henna over what you feel.
henna your hair.


 

Bugün Konuşanlar | Kollektif Beyin Boşaltma Saçmalama Saçmalatma Çarpma Çarpılma Çarpılama Alanı | 2007-2009 | Tüm Hakları Çamaşır Dolabının Çorap Çekmecesinde Saklıdır