Yapmayı bildiğim yegane lezzetlerden körili tavuk tafiyle ödevimi hazırlıyorum. Buyursunlar:
Malzemeler (2 kişilik):
350-400 gr Tavuk Kalça Şiş (Zevke göre göğüs de olur)
Curry Sosu
1/3 Paket Krema
6-7 Biber (Sayılırsa hem kırmızı biber hem çarliston biber, sayılmazsa birini seç okur)
Zeytinyağı
Hazırlanışı:
Biberlerimizi zeytinyağında hafif eritip kenara alıyoruz. Sotelenmiş tavuğumuzu suyunu çekene kadar kısık ateşteki kapaklı tavamızda pişiriyoruz. Tavuk partiküllerimiz suyunu çekince biberlerimizi ekliyor, 2-3 dakika da öyle çeviriyoruz. Ardından 5-6 tatlı kaşığı curry sosunu ekleyip bir 5 dakika daha pişiyoruz. Son olarak kremamızı ekleyip yediriyoruz. Krema ve curry bolluğu tavuk tarafından çekilip geriye zeytinyağı kalana kadar tavuğumuzu kavuruyoruz. Sonra da yiyoruz. Çok yapmanız önerilir, genelde yanında parmaklar da yeniyor. Bir iki noktayı atmak zorunda kaldım öğretmen yalakası olmak için. Ama böyle de olur okur.
özetlen... cevap kağıdı
Ben de diyorum bu tavuğun bir eksiği var. Tuz koymayı unutmuşum okur. Sen koy tabağında.
süper bi tarif bu ya, ben de devamlı yapıyorum, 20 dakikada her şeyin yanına giden süfer bişi oluyor. eline sağlık
ayrıyetten bu tarz yimeklere kimyon da iyi gidiyor, aklınızda bulunsun.